Nieuws

A12-CORRIDOR in top 5

De A12-corridor bewijst haar waarde. De corridor is opgeklommen tot de top 5 van belangrijkste Logistieke Hotspots van Nederland. In een enquête – een initiatief van Logistiek.nl – gaf een panel van 33 logistieke experts de A12-corridor voldoende stemmen voor deze positionering.

Overheidspartijen en ondernemers trekken samen op om dit gebied te ontwikkelen als logistieke hotspot. En dat werpt zijn vruchten af. De samenwerking heeft als doel de A12-corridor tussen Gouda en Den Haag te versterken voor vestiging van logistieke bedrijven. Partijen werken samen om het vestigingsklimaat te verbeteren. Met deze brede samenwerking willen wij de logistieke bedrijvigheid in de regio duurzaam, toekomstbestendig en concurrerend maken. Zo waarborgen wij de effectieve bevoorrading van de regio.

De A12-corridor heeft binnen een uur een bereik van 8 miljoen consumenten. Investeren in duurzame en innovatieve logistieke bedrijven, een railterminal en een betere aansluiting van de bedrijfsterreinen op weg, water en spoor zal een belangrijke impuls geven aan de economie van Zuid-Holland.

“We zien hier het resultaat van krachtige samenwerking tussen gemeenten, Provincie en het bedrijfsleven, een perfecte ligging  van de A12 corridor in Nederland en onze ambitie om bij de besten te horen. Wij zijn dan ook trots op deze notering.

Samen zullen wij blijven werken aan een duurzame en concurrerende logistieke hotspot”, aldus Bert Mooren, voorzitter van de stuurgroep A12-corridor.

Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Wat essentieel is de samenwerking tussen markt en overheid, waarbij VNO-NCW en provincie samen de rol van verbinder hebben vervuld. Dit is nu eens geen overheidsinitiatief, maar behoefte van de bedrijven onder leiding van Marc Houweling en Bert Mooren om de samenwerking tussen gemeenten te bevorderen. Klasse!”​

Adri​ Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: ​“Dat de A12-corridor nu in de Top 5 logistieke hotspots van Nederland terecht is gekomen, is het bewijs dat samenwerking het verschil maakt. Door als verschillende partijen – provincie, gemeenten en bedrijven – steeds het gezamenlijke doel voorop te stellen hebben we een prachtig resultaat geboekt.”​

De Logistieke Hotspot van het Jaar ranking is tot stand gekomen door middel van een enquête onder 33 logistieke experts. Een derde van de experts is werkzaam in logistieke vastgoedontwikkeling, 19procent in de makelaardij, 19 procent in logistieke dienstverlening en 11 procent in consultancy en advies.

Ieder panellid afzonderlijk heeft 15 logistieke hotspots gewaardeerd op basis van de 3 criteria: 

  • beschikbaarheid personeel, 
  • beschikbaarheid bouwgrond,
  • medewerking van gemeentes en overheid. 

Daarnaast zijn voorkeursstemmen uitgebracht op de criteria: motivatie personeel, infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke hotspots, duurzaamheid en de best presterende​ nationale e-fulfilment hotspotregio, de nationale distributie hotspotregio en crossborder/e-fulfilment hotspot. 

Lees hier meer over A12-corridor

Logistieke hotspots 2020​

Contact

Passage 29
2741 HB Waddinxveen

0182 – 636 113
secretariaat@vba12.nl