Nieuws

Leden aan het woord: Bema

Drie vragen aan telkens een ander bedrijf. Maak deze keer kennis met BEMA, door de ogen van Lizalorra Heerkens (Operationeel & HR manager bij BEMA):

1. Wat is de corebusiness van BEMA?
“BEMA is een confectie- en productiebedrijf wat verpakkingen maakt voor met de voedselindustrie en een handelsbedrijf voor diverse toebehoren. We hebben het hier dan bijvoorbeeld over diverse kunststof- en faserdarmen, vacuümzakken, krimpzakken, clips, folie en lengtedarmen.

Eigenlijk alles wat onze klanten nodig hebben om hun product goed te kunnen verpakken. Wij zijn een B2B bedrijf, actief in de Benelux en Duitsland, en leveren voornamelijk aan klanten in de vlees, vis, kaas of petfood branche die onze verpakkingen of toebehoren gebruiken om hun product in te verpakken.  Het pand is groot, maar dit hebben we ook wel nodig , want zowel de drukkerij als de afdelingen zakken en opstroop, hebben grote machines. Bij die laatste afdeling worden transparante rollen of de rollen die zijn bedrukt in sticks omgezet. En ook het magazijn vraagt ruimte. BEMA is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1990. BEMA is trouwens een samenstelling van de namen van de oprichters: Bernd en Marja. Zij werken er nog steeds. Net als de tweede generatie.”

 

2. Waarom Waddinxveen?
“Sinds de oprichting zijn we al drie keer verhuisd; we groeien steeds uit ons jasje. We zijn in Gouda begonnen, vervolgens naar Moordrecht verhuisd en daarna beland in Waddinxveen, eerst op bedrijventerrein Coenecoop. Het nieuwe bedrijventerrein BusinessPark Vredenburgh vonden we een mooie kans om een eigen pand te laten bouwen, helemaal op onze wensen afgestemd. In november 2019 zijn we verhuisd en volgens mij waren wij één van de eerste bedrijven die er fully-operated zaten. En nog steeds met plezier.”

 3. Waarom lid van VB A12?
“Ondanks dat je hier automatisch lid wordt van de vereniging, brengt het ons ook echt meerwaarde. Bij de VB A12 gebeurt er van alles. Het belangrijkste is dat we gemeenschappelijke onderwerpen aanpakken, waar iedereen mee te maken heeft. Zoals bewegwijzering, de wegen op het park etc. Dat is een groot voordeel.”

Contact

Passage 29
2741 HB Waddinxveen

0182 – 636 113
secretariaat@vba12.nl