Nieuws

Leden aan het woord: HBM Machines

Drie vragen aan telkens een ander bedrijf. Maak deze keer kennis met HBM Machines, door de ogen van Marina Verwaal:

1. Wat is de corebusiness van HBM Machines?

“Wij zijn 50 jaar geleden gestart als gereedschapswinkel in het centrum van Gouda. We zijn inmiddels gegroeid tot reseller en groothandel voor gereedschappen en machines voor werkplaatsen. Onze gereedschappen worden gebruikt in de metaal- en houtbewerking, automotive en bouw, maar ook voor huis-, tuin- en keukenprojecten. Verder handelen we ook in werk- en bouwplaatsinrichting als aggregaten, compressoren, straalcabines, werkbanken en zelfs rookmelders. Kortom: alles wat je nodig hebt voor je werkzaamheden, kun je bij ons vinden.”

2. Waarom Waddinxveen?

“Op het Gouwe Park in Moordrecht hebben we een showroom van 1.400 m2. Vanuit Waddinxveen bevoorraden we deze showroom, maar wikkelen we ook de online verkoop af. We zijn flink gegroeid de afgelopen jaren. We leveren niet meer alleen in Nederland en België, maar ook in andere Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland. We verkopen ongeveer 95% van onze producten online, dus we hebben flink veel ruimte nodig om onze voorraad te beheren. Dit lukte niet meer vanuit de showroom alleen. We hadden echt meer ruimte nodig. Dit wilden we echter wel in de buurt van onze showroom houden. Dit distributiecentrum in Waddinxveen bleek een perfecte locatie.” 

3. Wat brengt de VB A12 jullie?

“We hebben tot nu toe één keer een meeting bijgewoond, meer om te kijken wie nou onze buren zijn. Maar we zijn positief verrast door de toewijding en inzet van de vereniging en de ondernemers op het terrein. We zijn we zeker van plan om de connecties met de bedrijven en de VB A12 warm te houden. Het is goed om te weten dat je samen dingen kan regelen en met wie je dan te maken hebt. Als collectief van ondernemers sta je natuurlijk sterker. Ook is het fijn dat je vragen gezamenlijk ergens kan neerleggen en dat er een overkoepelende belangenbehartiger werk van onze vraagstukken maakt. Bijvoorbeeld voor de veiligheid en de verkeerssituatie op het park. Fijn dat we ons daar samen hard voor maken.”

 

 

 

Contact

Passage 29
2741 HB Waddinxveen

0182 – 636 113
secretariaat@vba12.nl