Drie vragen aan telkens een ander bedrijf. Maak deze keer kennis met HVO Meat, door de ogen van Matthijs de Jong:
|
|
“Plat gezegd: het verkopen van kalfsvlees en lamsvlees wereldwijd. Maar we zijn als bedrijf zo veel meer. HVO Meat is opgericht in 1989 door Henk van Oijen als uitsnijderij van kalveren en lammeren. Sinds 2014 heb ik het stokje overgenomen. Wij zijn gespecialiseerd in het uitsnijden van blank kalfsvlees. En wij onderscheiden ons in de markt door het uitsnijden van deze luxe zware kalven. Onze grootste omzet draaien we in Nederland, zo’n 50%. Daarnaast zijn we, sinds een jaar of acht ook actief in het buitenland. Landen als Frankrijk, Duitsland, Italië, Cyprus of Malta weten ons te vinden. Maar ook Dubai en Oman hebben wij klanten zitten.”
2. Waarom Waddinxveen? |
“Doordat we distribueren door heel Nederland en ook ver daar buiten, zochten we een plek centraal in Nederland. Ik woon zelf in Nieuwerkerk aan den IJssel, dus dat is lekker om de hoek! Hiervoor hadden we een pand in Den Haag, daar hebben we ruim 20 jaar gezeten. Maar we bleven als bedrijf groeien en daar hadden we niet meer de ruimte voor. In Waddinxveen was er genoeg grondoppervlakte en konden we een pand maken dat geschikt is voor de toekomst. De slagerij en ons hoofdkantoor zijn modern en extra geïsoleerd. In de slagerij hebben we daarnaast ook keuzes gemaakt voor een duurzamer proces. Zo gebruiken we een koelinstallatie op basis van CO2 en wordt het schoonmaakwater opgewarmd met restwarmte uit de koel- en diepvriesinstallatie. Het pand is voorzien van innovatieve laaddocks en ledverlichting. En zonnepanelen konden natuurlijk niet ontbreken, daarvan liggen er 800 op het dak.”
|