Nieuws

Leden aan het woord – Lidl

Drie wisselende vragen aan telkens een ander bedrijf. Maak deze keer kennis met Lidl, door de ogen van distributiemanager Jeroen Trommelen:

1. Wat is de corebusiness van Lidl?
“Het distributiecentrum op LogistiekPark A12 is één van de zes distributiecentra van Lidl in Nederland. Van daaruit bevoorraden wij 76 Lidl-filialen in de driehoek Utrecht-Hoogvliet-Noordwijk, waarbinnen dus alle grote steden vallen. Dagelijks rijden onze vrachtwagens af en aan met alles wat je ook in de Lidl-winkels vindt. Dat doen we 24/7 en dat vraagt natuurlijk om een uitgekiend logistiek systeem.”

2. Waarom Waddinxveen?
“Dat was een hele bewuste keuze. Rond 2015 waren we op zoek naar een goede locatie voor ons nieuw te bouwen DC. Waddinxveen kwam al gauw boven drijven, want het ligt zeer centraal in het uitvalsgebied en er was toen nog volop ruimte op het LogistiekParkA12. Dat het een logistieke hotspot zou worden, zagen wij destijds al aankomen. En de A12 corridor bevestigt dat het een goede keuze was: de rijafstanden zijn minimaal en de ontsluiting naar alle windstreken is prima. Het is een ideale vestigingsplek. Veel van onze con-collega’s hebben zich inmiddels ook in deze regio gevestigd.”

3. Waarom lid van VB A12?
“Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Samen sta je sterk! Wij zijn een grote speler en hebben veel ruimte nodig. Dan moet je ook je verantwoordelijkheid pakken als het gaat om lokale zaken. De VB A12 is een mooie manier om de krachten te bundelen. De belangen van de verschillende bedrijven op de terreinen zijn gelijk en worden nu gebundeld behartigd richting gemeente. Als dat goed gebeurt, doen wij als Lidl graag mee!”

Contact

Passage 29
2741 HB Waddinxveen

0182 – 636 113
secretariaat@vba12.nl